EDUKATIVNI CENTARArtimatIQa programi

https://www.artimatica.rs/wp-content/uploads/2019/09/artimatiqa-logo-1-1280x1256.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.artimatica.rs/wp-content/uploads/2019/09/stem.jpg

Šta moje dete usvaja i razvija kroz igru kodiranja?

 • Rešavanje problema
 • Samostalno uviđanje i korigovanje grešaka
 • Kritičko razmišljanje
 • Analitičko mišljenje
 • Ako/Onda logika
 • Rad u grupi, saradnja, uvažavanje mišljenja drugog
 • Diskusija i komunikativne veštine
 • Računanje razdaljine
 • Prostorna orijentacija                                                                                                                      

Ritam programa?

ArtimatIQa Junior traje tri meseca. Viđamo se jednom nedeljno u fiksnom (popodnevnom) terminu i radimo 75 minuta. Program obuhvata 12 nastavnih jedinica, svaka je posvećena preciznom cilju -usvajanju znanja i veština za koje Vaše dete razvojno spremno. Od boje, oblika, veličina, prostornih odnosa, pojomova klasifikacije, vremenskog sleda priče, usvajanja pojma broja  preko raznih poligonskih akrivnosti, motoričkih vežbi do kodiranja Code&Go robota.

Uzrast dece 3-4 godine.ArtimatIQa junior program

 ArtimatIQa Junior  je program namenjen deci od tri i četiri godine. Podrazumeva učenje kroz igru, motoriku, poligonske aktivnosti usmerene ka rešavanju zadatih problema. Stimulišemo i radimo na razvoju  grube i fine motorike, ravnoteže, koordinacije pokreta, koordinaciji oko-ruka kao i pojmovima klasifikacije.

Zašto kodiranje?

Upoznajemo decu sa Code and Go robotom koji nas vodi kroz svet pokreta i rešavanja kompleksnih prostornih problema. Kodiranje doslovno znači transformaciju informacije u formu koju kompjuter razume – mi u Junior programu kroz kodiranje govorimo našem mišu šta da uradi. Code&Go miš ima jednostavne komande- napred, nazad, skreni desno, skreni levo i dugme za Akciju. Iako deluje poprilično jednostavno, Vaše dete će morati da se zamisli da bi kodiralo I do 40 pokreta miša da bi rešio lavirint i došao do cilja! Sva deca će imati priliku da programiraju kretanje robota u skladu sa svojom idejom o rešenju zadatog problema. Podstičemo saradnju i zajedničko planiranje medju decom. 

U okviru jedne nastavne jedinice svi elementi su povezani, dakle ukoliko radimo na usvajanju boje i oblika, ista tema će biti obrađena I u motoričkim zadacima(poligonu) a i naš Code&Go miš će rešavati logičke zadatke vezane za boju i oblik. 

Tote bag trust fund tacos organic four dollar toast kickstarter pork belly.
Authentic vexillologist incididunt adipisicing blog occupy williamsburg four.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Uzrast dece 5-6 godina.ArtimatIQa kids

ArtimatIQa Kids je program namenjen deci od pet I šest godina. Podrazumeva učenje kroz igru, motoriku, poligonske aktivnosti ali I kompleksnije nivoe logičko-matematičke misli, teže zadatke I izazovnije nivoe kodiranja naših robota.

U ovoj fazi se akcenat stavlja na logičko, algoritamsko I kritičko razmišljanje s obzirom da su zahtevi viši I zadaci koje ćemo rešavati uz pomoć Code and Go robota prevazilaze dosadašnje nivoe očekinjanja. Pored logičkih zadataka, učimo na asocijativne načine I razvijamo divergentnu misao. 

Ritam programa? 

ArtimatIQa Kids traje tri meseca. Viđamo se jednom nedeljno u fiksnom (popodnevnom) terminu i radimo 90 minuta. Program obuhvata 12 nastavnih jedinica, svaka posvećena preciznom cilju- usvajanju znanja i veština za koje je Vaše dete razvojno spremno. 

Šta moje dete usvaja i razvija kroz igre kodiranja?
 • Rešavanje problema
 • Samostalno uviđanje i korigovanje grešaka
 • Kritičko razmišljanje
 • Analitičko mišljenje
 • Ako/Ona logika
 • Rad u grupi, saradnja, uvažavanje mišljenja drugog
 • Diskusija i veštine komunikacije
 • Računanje razdaljine
 • Prostorna orijentacija 
https://www.artimatica.rs/wp-content/uploads/2019/09/kodiram-e1569575225483.png
Zašto kodiranje?

Deca koja su prošla ArtimatIQa Junior programe će već biti upoznata sa osnovama kodiranja i tipovima zadataka koje radimo na časovima. Ali pohađanje Junior programa nije preduslov za upis u ArtimatIQa Kids progam, na početku programa upoznajemo se sa potpuno novim robotima i novim zadacima.  Kodiranje doslovno znači transformaciju informacije u formu koju kompjuter razume- mi u Kids programu govorimo našim robotima kako da se kreću u prostoru, rešavaju lavirinte, savladavaju prepreke i dolaze do cilja. Botley Coding Robot može da upamti i do 80 naloga koje vaše dete zada, ali da li će redosled biti ispravan i zadatak uspešan zavisi od dečije koncetracije, pažnje, prostorne orijentacije, računanje razdaljine, saradnje sa drugarima i mnogih drugih faktora. 

U okviru jedne nastavne jedinice svi elementi su povezani, dakle ukoliko radimo usvajanje pojma broja, ista tema će biti obrađena u motoričkim zadacima(poligonu) a i naš robot će rešavati logičke zadatke u vezi sa pojmom broja.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Kontaktirajte nas
Kralja Milutina 49
+381 (0)63 650 201
Ponedeljak - Petak: 9 - 19h
Newsletter